PROGRAM SARINGAN COVID-19 PEKERJA ASING

Kerajaan melalui sidang khas Majlis Keselamatan Negara (MKN) telah mengumumkan bahawa semua pekerja asing yang bekerja di Selangor, W.P Kuala Lumpur, Negeri Sembilan, Pulau Pinang, Sabah dan W.P. Labuan diarahkan untuk menjalani ujian saringan COVID-19.

Ujian saringan ini akan menggunakan kaedah RTK Antigen yang diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia dan kit ujian akan dibiayai oleh PERKESO. Majikan hanya perlu membiayai kos perkhidmatan yang dikenakan oleh klinik atau hospital.

Bagi pekerja asing yang bukan pencarum PERKESO, kos saringan perlu ditanggung sepenuhnya oleh pihak majikan.PANEL KLINIK  

Sekiranya klinik tuan/puan sudah berdaftar dengan program HSP PERKESO dan berminat untuk menyediakan perkhidmatan ujian saringan RTK Antigen ini, sila Login menggunakan username dan password masing-masing untuk maklumat lanjut.

Manakala bagi klinik yang belum berdaftar dengan HSP dan berminat untuk menyediakan perkhidmatan perkhidmatan ujian saringan RTK Antigen ini, sila klik di menu Panel Application untuk pendaftaran sebagai Panel HSP terlebih dahulu.

Notis Penangguhan Penggunaan Baucar HSP

Program Saringan Prihatin

Info Sihat Mac - Covid-19 atau Coronavirus (CoV)